Snorking/søvnapné

Snorkeskinner

Vi leverer søvnapnéskinner (snorkeskinner) fra franske Narval Laboratoires. Dette er den nyeste skinnetypen i markedet. Sammenliknet med tidligere skinnetyper er denne mye mer behagelig i bruk. Dette kommer av at skinnen tillater normale kjevebevegelser, så du kan gape for å drikke eller snakke.

 

Dette er også den tynneste og mest smidige skinnen som er tilgjengelig. Det gjør tilvenningen enklere og skinnen vil føles mer behagelig i bruk enn andre skinnetyper. Skinnen forårsaker mindre press på tennene og vil bare i liten grad medføre forhøyet spyttsekresjon under søvn.

Utlån av diagnoseapparat

De som ikke allerede er undersøkt av lege tilbys å låne et enkelt diagnoseapparat (Apnealink) med hjem. Ved hjelp av dette kan vi vurdere om det foreligger noen grad av søvnapné. Ved behov vil vi henvise videre til søvnklinikk for videre utredning.

Fremgangsmåte

Ved første konsultasjon tas det to avtrykk av kjeven, og det gjøres en bittregistrering. Kjevens bevegelser registreres. Dette sendes til Narval laboratoriene i Lyon for framstilling. Leveringstid er ca. 5-6 uker. Vi tilbyr denne behandlingen for kr. 7.500-.

Dette inkluderer også nødvendige etterkontroller og tilpasning av skinne. Det vil bli gitt skriftlig informasjon om skinnebehandling og søvnapné ved første konsultasjon. Utlån av Apnealink diagnoseapparat gjøres kostnadsfritt. Skinnen leveres sammen med et elektrisk renseapparat i en hendig mappe.

Foreløpig gis det ikke offentlig refusjon for behandling med skinne i Norge i motsetning til hva som praktiseres i Sverige.

Hvordan virker skinnen?

Søvnapnéskinner sørger for å holde underkjeven noe fremskutt under søvn.  Dermed hindres tungen i å gli bakover slik at det myke vevet i halsen kollapser og blokkerer luftveiene.

  • Viser frisk pasient med åpen luftvei.
  • Viser pasient med ubehandlet apné.
  • Viser pasient som behandles med skinne.

Referanser: resmed.com/narval

Phone: 32835348
Bragernes Torg 13c - Drammen